2022-04-05 13:07:17• hírek • Agerpres

Egyszerű indítványt nyújtott be a környezetvédelmi miniszter ellen az USR

Fotó: Tánczos Barna hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Tánczos Barna hivatalos Facebook-oldala

Egyszerű indítványt nyújtott be a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kedden Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen.

Az indítványnak a 'Környezeti keserűség. Tánczos Barna miniszternek mennie kell, amíg még vannak megvédhető erdeink' címet adták - közölte Ionuţ Moşteanu, az USR képviselőházi frakcióvezetője. A beadvány szerint Tánczosnak már akkor önként távoznia kellett volna tisztségéből, amikor a Recorder riportja 'bemutatta a románoknak, milyen emberre vannak bízva ennek az országnak az erdőségei'.


Az USR rosszindulattal, cinizmussal és megbízatásának szabotálásával vádolja a környezetvédelmi minisztert. 'A miniszter úr nem tiszteli sem ennek az országnak az állampolgárait, sem a kormányt, amelybe bekerült, sem azt az örökséget, amelyet tovább kell adnunk utódainknak' - olvasható az egyszerű indítványban.


Az aláírók szerint Tánczos Barna a 'politikai fejszenyél' szerepét tölti be, és ő a felelős a romániai erdők eltűnéséért. Felróják neki továbbá, hogy nem használja ki a zöld gazdaságban rejlő lehetőségeket, és 'arrogáns megvetéssel' viszonyul a civilekhez, amikor azok megpróbálják felhívni a figyelmét a környezeti problémákra.


A tárcavezető csak ígérgeti, hogy intézkedni fog, közben pedig Bukarest környékén szemétlerakatok gyulladnak ki, a hulladék többhektáros területeket borít be, ráadásul más országokból is Romániába hozzák be a szemétszállítmányokat - panaszolja az USR.


Az indítvány szerzői azt is Tánczos szemére vetik, hogy menesztette a Temes megyei környezetőrség vezetőjét, Amar Ieneát, aki - a közérdeket tartva szem előtt - politikusok érdekszféráit próbálta megzavarni. 'Itt az utolsó esély, hogy becsülettel elismerjétek: a PSD-PNL-RMDSZ kormány összejátszik a famaffiával. Tánczos Barna most az 'Il capo di tutti capi'. Ő végezte ki a legtisztább maffiamódszerrel a Temes megyei környezetőrség főfelügyelőjét, aki bizonyos PSD-s és PNL-s politikusokat zavart' - olvasható a beadványban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: